Vietējie projekti

Vietējie projekti

2018/11/30 Agneses Bules pasākumu kopums LATVIEŠU SAPNIS SAPŅO PAR LATVIJU

Agneses Bules pasākumu kopums LATVIEŠU SAPNIS SAPŅO PAR LATVIJU

2018. gada novembrī, svinot Latvijas 100gadi, skolā bija iespējams iepazīties ar mākslinieces Agnese Bules radīto „Latviešu sapnis” kā mākslas iespēju klejojumu latviešu mītu, vēstures, poētikas un identitātes pasaulē ar labsirdīga humora izjūtu aplūkojot latviešu tautas izcelšanās, attīstības, esamības un ikdienas eksistences tēmas. Latviešu pasaules robežas tiek radoši paplašinātas. To nodrošina sapnis, kura formā un ietvarā latviskā pasaule, kā arī latvieša tēls atrod savu jauno veidolu. Ar sapņa brīvības palīdzību māksliniece vienlaikus skatās Latvijas pagātnē, tagadnē un nākotnē.
Agneses Bules radītos darbus papildina autores rakstītie mīti vai stāsti, kas izstādē lasāmi 3 valodās – latviešu, krievu, angļu. Izstādē bija aplūkojami arī vairāki interaktīvi darbi un risināmi radoši uzdevumi.

Mākslinieces vadītajās meistarklasēs bija iespējas darboties pie "Pelnrušķītes darba galda", darboties ar smaržu sajūtām, no Zīlēšanas maisa izvilkt sev atbilstošo Latvieša stāvokli un arī zīmēt Latvieša stāvokļus - emocionālos, fiziskos, mītiskos, simboliskos savā izpratnē un izteiksmes veidā.
Agneses Bules darbu izstādi papildināja Ēnu teātra izrāde ar latviešu daudzšķautnaino īpatnību minēšanu.
Ar mākslinieces mākslas darbu un ēnu teātra principa palīdzību bērniem un jauniešiem bija iespēja interaktīvā veidā iepazīties ar latvieša un tā dabas dažādību. Mīklu minēšanas ceļā tika satikts latvietis Rihards, kas ''pielaikoja'' dažādas profesijas, iemiesojas latviešu vēstures varoņu ādā, un izmēģina visu, ko dzīve piedāvā. Šajā ceļojumā kopā ar Rihardu bērni devās kopā un palīdzēja gan vilkt deķi, kā kārtīgam latvietim pienākas, gan pūst pīlītes, gan sauli griezt. Katrai ēnu kombinācijai dots konkrēts nosaukums, ko izveidojusi māksliniece Agnese, tāpēc, visiem kas devās kopā ar Rihardu ceļojumā bija iespēja minēt, kas ir attēlots katrā kombinācijā un iegūt mākslinieces radītu mazu balviņu.

Projektu "Agneses Bules pasākumu kopums LATVIEŠU SAPNIS SAPŅO PAR LATVIJU" atbalstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. 

Vairāk attēlu galerijā

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu