Vietējie projekti

Vietējie projekti

2019/05/30 Bolderājas svētki 2019

Bolderājas svētki 2019

Ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas iniciatīvu jau otro gadu svētkus kopīgi rīkos apkaimes izglītības un kultūrizglītības iestādes, iezīmējot vasaras atnākšanu pilsētā un Starptautisko Bērnu aizsardzības dienu. Svētku rīkošana savdabīgā Rīgas daļā, kas sava ģeogrāfiskā novietojuma un vēsturisko sociāli ekonomisko apstākļu ietekmē veidojusies kā dažādu tautību cilvēku dzīves un darba vieta, radošā un izglītojošā izpausmē vieno dažādu tautību un sociālu slāņu cilvēkus.  Šī gada svētki, kuru moto - Piedalies! Izzini! Radi! Atpūties! – īpaši vērsti uz sadarbības un tolerances veicināšanu apkaimes iedzīvotāju vidū, ģimeņu kopīga laika pavadīšanu mērķtiecīgās nodarbībās, tīkla veidošanu starp apkaimes iedzīvotājiem un Rīgas nevalstisko organizāciju sektoru, kuru organizētajās info vai radošajās darbnīcās svētku apmeklētāji varēs izzināt dažādu tautu kultūru, tām atšķirīgo un vienojošo. Dienas laikā vairākās apkaimes vietās gan Bolderājā, gan Daugavgrīvā  norisināsies daudzveidīgi izglītojoši, kultūras un sporta pasākumi, kuros pasākuma apmeklētāji no tālākām un tuvākām Rīgas un tās apkārtnes vietām varēs dažādot savu ikdienu un ierasto dzīves telpu, apmeklējot, izbaudot un piedaloties Bolderājas svētku norisēs – Populārās mūzikas festivālā/konkursā “BOLDSOUND”, Bērnu un jauniešu centra “Bolderāja” un Rīgas 19. vidusskolas kolektīvu koncertā, izstādēs, gidu vadītās ekskursijās, kas dos iespēju iepazīties ar apkaimes vēsturi, sporta spēlēs un radošās darbnīcās vai vienkārši pavadot laiku, esot kopā ģimenēm, radiem, draugiem. Jau tradicionāli visi plānotie pasākumi apkaimes kartē iezīmēs SALAS un SALIŅAS, savstarpēji savienotas ar takām, kuras jāiestaigā visiem svētku apmeklētājiem

MŪZIKAS UN MĀKSLAS SALA – Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas telpas un dārzs. Paredzētas divas galvenās pasākuma norises: Latvijas jauniešu mūzikas grupu festivāls/konkurss „BoldSound” notiks jau piekto gadu un paredzēts, ka tas pulcēs gan jauniešu grupas, kurās jaunieši mūziku apguvuši pašmācības ceļā, gan grupas no mūzikas skolām. Festivāls/konkurss noslēgsies ar žūrijas meistardarbnīcu un laureātu koncertu. Festivāls/konkurss norisināsies uz skolas pagalmā uzstādītas skatuves visu svētku norises laiku un būs pieejams ikvienam interesentam. Radošajās darbnīcās ikvienam, sevišķi ģimenēm ar bērniem,  Mākslas nodaļas pedagogu/mākslinieku vadībā būs iespēja veidot savas atklātnes par Bolderāju un Daugavgrīvu vai savu ģimeni Bolderājas svētkos. Skolas telpās būs aplūkojamas vairākas skolas audzēkņu darbu izstādes.

ENERĢIJAS SALA – Rīgas 19. vidusskola un Bērnu un jauniešu centrs “Bolderāja”. Abu šo iestāžu apvienotie pasākumi notiks skolas dārzā. Koncertā piedališies Bērnu un jauniešu centra „Bolderāja” un Rīgas 19. vidusskolas muzikālie un deju kolektīvi, notiks kikboksa un taiboksa paraugdemonstrējumi. Radošās darbnīcas būs saistībā ar zinātni, pētīšanu, salīdzināšanu, atklāšanu.

TALANTU SALA un SABIEDRISKĀ SALA – Rīgas 33. vidusskolas pagalms, stadions un telpas. Talantu salā tiks piedāvāts skolas muzeja apmeklējums gida vadībā, kurā var iepazīties ne tikai ar skolas, bet arī ar visas apkaimes vēsturi, ar koncertu uzstāsies skolas deju ansambļi un būs arī dejas meistarklase ”Tango pieaugušajiem”. Būs arī skolas rokdarbu pulciņa izstāde un arī kādi neparedzēti pārsteigumi. Sabiedriskajā salā  mūsu apkaimē pirmo reizi būs viesos dažādas nevalstiskās organizācijas – kultūras biedrības, sporta organizācijas, sociāla rakstura biedrības un asociācijas. Pasākuma apmeklētājiem būs unikāla iespēja satikt klātienē daudzas organizācijas un kopīgi darboties dažādās jomās – radošajās darbnīcās, sporta spēlēs, muzikālos priekšnesumos, tādejādi  iepazīstot Latvijas kultūru tās kopējā dažādībā. Tie varēs arī  saņemt informāciju par dažādām kultūras biedrībām un citām nevalstiskajām organizācijām, lai varētu iesaistīties to darbībā, kļūstot par brīvprātīgajiem.

SPORTA SALA – Daugavgrīvas vidusskolas stadionā paredzētas sporta aktivitātes – sacensības veiklībā un izturībā.

VIRVJU SALA – Latvijas Jūras akadēmijas pagalmā tiks organizētas apkaimes iedzīvotāju sacensības ielu vai kvartālu komandām virves vilkšanā. Jūras akadēmijas studenti dalīsies savās iemaņās jūras mezglu siešanā.

GAISMAS SALA – Bolderājas bibliotēka piedāvās ekskursijas grupām latviešu un krievu valodā ekspozīcijās bibliotēkas telpās - Latvijas valsts simtgadei veltīta ceļojoša latviešu autoru bērnu grāmatu izstāde projektā „100 grāmatas bērniem”, kurā varēs apskatīt katrā no Latvijas simtgades gadiem izdotās bērnu grāmatas un novadpētniecības izstāde ar foto materiāliem, atmiņu fragmentiem un citām vēstures liecībām. Darbošanās ar apkaimes aktīvajiem iedzīvotājiem notiks  dārzā – paredzēta izstāde, spēles, kā arī sadarbība ar NVO – cigun demonstrējumi un atvērtās nodarbības.

Projektu Bolderajas svētki 2019 atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, British Council, AS Latvijas finieris, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrība, Eiropas skaņa, Impresario Baltica, Ink Idea lielformāta druka, dizaina studija Laimes Lāde.

Foto: Galerijā Bolderājas svētki 2019

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu