Izstādes

Izstādes

2020/02/05 Daces Blūmas darbu izstāde "Nebeidzamais stāsts"

Daces Blūmas darbu izstāde "Nebeidzamais stāsts"

No 27. janvāra Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu zālē skatāma Daces Blūmas darbu izstāde "Nebeidzamais stāsts".

Izstādē redzamie darbi atspoguļo mākslinieces interesi par burtu grafiku - jeb angliski Typography. Māksliniece savu burtu pasauli veido gan datorgrafikā, gan porcelāna apgleznojumā, gan akmens masā, sniedzot skaidru, pārdomātu vizuālo vēstījumu. Māksliniece par savu darbu izstādi saka: "Pašreiz es varu droši teikt, ka sāku nojaust, ko es par burtiem nezinu. Bet to, ko ir izdevies uzzināt, gribas pārbaudīt un likt lietā pašai, kā arī pastāstīt citiem gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Un tādēļ arī tapa šai izstādē redzamie darbi:

  • datorgrafika;
  • mani pirmie mēģinājumi izveidot burtveidolus - Just First un Adventure;
  • vēsturisko burtveidolu fotogrāfijas;
  • burti uz porcelāna;
  • burti, kam ienākt telpā palīdz akmens masa.

Burtu pasaule ir kā nebeidzams stāsts, kurš sniedzas dziļi vēsturē un mūsdienās strauji kļūst arvien bagātāks un daudzveidīgāks. Droši vien tas ir iemesls tam, ka arī mans burtu stāsts pamazām papildinās un atkal un atkal atgriežas pie skatītājiem." Izstādes laikā notika arī Daces Blūmas vadīta meistarklase skolas Mākslas nodaļas audzēkņiem.

Foto: Galerija - Daces Blūmas darbu izstāde "Nebeidzamais stāsts"

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu