Vietējie projekti

Vietējie projekti

2018/09/14 Dzejas dienas Bolderājā

Dzejas dienas Bolderājā

2018. gada Dzejas dienu ietvaros notika Latvijas krievu literātu un multimediju mākslinieku apvienības teksta grupas “Orbīta” piedāvātais dzejas lasījums/performance Slow Show FM, kas definējams kā poētiska meditācija ar dzeju un radio. Performances laikā dzejnieku Artūra Puntes, Sergeja Timofejeva, Vladimira Svetlova, Sergeja Haņina dzejas lasījumiem fonā skanēja dažādās pilsētās iepriekš ierakstīti ielu trokšņi un skaņas, kas tika translēti FM diapazonā un atskaņoti caur daudziem sadzīves radio aparātiem, kuri novietoti uz skatuves. Dzejas lasījumus papildināja mūziķa Staņislava Judina muzikāla improvizācija.
Skolas telpās Dzejas dienu laikā septembrī bija aplūkojama Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas un sadarbības skolas Baltkrievijā – Polockas bērnu mākslas skolas audzēkņu un pedagogu darbu izstāde “SADZIRDU-SAJŪTU-SAREDZU”, kurā varēja aplūkot ilustrācijas un mākslas darbus, kas radušies, lasot apvienības Orbīta bilingvālos dzejas izdevumus. Izstādes darbi tika eksponēti kopā ar attiecīgajiem dzejoļiem latviešu un krievu valodā.

Projektu “Dzejas dienas Bolderājā” atbalstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrība.

Foto: Galerijā Dzejas dienas Bolderājā

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu