Izstādes

Izstādes

2019/12/06 Izstāde "Gaismēna" Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta"

Izstāde "Gaismēna" Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta"

7. decembrī plkst. 18.30 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” tiks atklāta izstāde “Gaismēna”, kurā 25 dažādi mākslinieki piedāvās skatītājiem glezniecības, grafikas un lietišķās mākslas darbus.

Gaismēna – dabā tā ir gaismas apspīdēto laukumu un ēnas laukumu maiņa, mākslā – gaišāku un tumšāku krāsu laukumu maiņa, silto un vēso krāsu laukumu kontrasti. Kā izstādes tēma tā reflektē par gaismu kā “dzīvības” devēju – tā piešķir lietām formu, krāsu, nozīmi, enerģiju. Gaisma – dažādās nozīmēs un īpaši tumšajā gada laikā – ir radošo meklējumu objekts un izstādē piedāvātas dažādas tēmas interpretācijas.

Izstādē satiksies profesionāli mākslinieki, kuri vienlaikus ir arī prasmīgi mākslas pedagogi. Izstādē būs apskatāmi darbi, ko radījuši Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas pedagogi – gleznotājas Baiba Rēdere, Agnija Ģērmane, Helga Jaksone, Ineta Greiža, Harita Strazdiņa, Daira Thegenholma, grafiķes Sandra Konstante un Ieva Rituma, tekstilmāksliniece Anita Gercāne, savukārt ar foto kolāžu izstādē piedalās māksliniece Sandra Osīte.

Savus darbus piedāvās arī Jūrmalas Mākslas skolas pedagogi – keramiķes Inese Āboliņa, Ingrīda Sproģe, Dace Ziemele, grafiķes Kristīne Belte, Gundega Muzikante, Elita Vansoviča, gleznotāji Antons Vaivods, Laima Akmentiņa, Māra Ozola, Rūdis Pētersons, Dace Starka, tekstilmākslinieces Lelde Braķe-Klaverī, Māra Mozgire un stikla māksliniece Ieva Strazdiņa.

Izstādē ar īpaši tapušu darbu sēriju piedalīsies arī mākslas pedagoģe un tautas tēlotājas mākslas studijas “Umbra” ilggadēja dalībniece – māksliniece Inese Pranča. Darbos autore pirmoreiz atkāpjas no ierastās akvareļa glezniecības, piedāvājot abstraktas lielformāta gleznas guašas tehnikā. Izstādes svinīgajā atklāšanā piedalīsies darbu autori un ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” koklētāju ansamblis "Raksti"(vadītāja Ieva Šablovska).

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu