Sasniegumi

Sasniegumi

2019/04/19 LR Kultūras ministrijas balva par sasniegumiem starptautiskajos konkursos 2018. gadā

LR Kultūras ministrijas balva par sasniegumiem starptautiskajos konkursos 2018. gadā

Brāļi Grīnbergi saņēmuši LR Kultūras ministrijas balvu par sasniegumiem starptautiskajos konkursos 2018. gadā.

 

2019. gada 18. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā apbalvojumus saņēma talantīgākie kultūrizglītības nozares audzēkņi, viņu skolotāji un koncertmeistari. Kultūras ministrijas apbalvojumu piešķir par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs. Vienlaikus ar Kultūras ministrijas balvu pasniegta arī Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibinātā Cimzes balva.

2019. gadā Kultūras ministrijas apbalvojumus par īpašiem sasniegumiem 2018. gadā saņēma 49 audzēkņi un 48 pedagogi no 20 izglītības iestādēm. Jaunie talanti guvuši godalgas dejas, mūzikas, mākslas un dizaina konkursos. Panākumi gūti nopietnos konkursos gan tepat Latvijā, gan Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Krievijā, Slovēnijā, Čehijā, Itālijā, Francijā, Turcijā, Vācijā, Ungārijā, ASV un Zviedrijā.

“Veiksme - tā ir sagatavotības un iespējas apvienojums. Lai gūtu panākumus pašmāju un starptautiskajos konkursos, jums vajadzēja gan labi sagatavoties, gan izmantot iespēju sevi labi parādīt,” uzrunājot talantīgos jauniešus, akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde. “Lai arī turpmāk daudz labu iespēju jūsu talantam atmirdzēt un novēlu jums ar iegūto apbalvojumu līdzi nesto ticību sev un saviem spēkiem izmantot turpmākā jūsu talanta attīstīšanā, lai piepildītu augstākos mērķus un sapņus, ko profesionālajā karjerā esat nosprauduši un izsapņojuši. Tāpat izsaku vislielāko pateicību un visdziļāko cieņu jūsu pedagogiem, koncertmeistariem un vecākiem par jūsu talanta izkopšanu, grūtā darbā nesot un daudzinot Latvijas vārdu plašajā pasaulē.”

Kultūras ministrijas apbalvojums par jauniešu sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs ieviests 1998. gadā. Ar šo apbalvojumu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu.

Fotogrāfs Ilmārs Znotiņš (foto no LNKC arhīva).

 

 

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu