Vietējie projekti

Vietējie projekti

2021/09/26 Koprade>Pašizziņa>Pašapziņa

Koprade>Pašizziņa>Pašapziņa

Saņemot finansējumu projektam «Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai» (Jaunatnes iniciatīvu projekts PuMPuRS), kuru pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrībai, sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktoru Arturu Cingujevu izdevās realizēt projektu “Koprade>Pašizziņa>Pašapziņa”, kura BMMS un LELB Dienas centra “Dzīvības aka” jaunieši gan kopīgi muzicējot un darbojoties mākslas nodarbībās, gan tiekoties ar iedvesmojošām personībām, mēģināja izzināt mūzikas un radošuma lomu, izvēloties nākotnes dzīves ceļu. Šis mērķtiecīgo darbību kopums tika vērsts uz jauniešu motivāciju nepārtraukt mācības un rast plašāku skatījumu uz savas nākotnes profesionālās karjeras iespējām.

Projekta radošā komandas, kuru veidoja projekta vadītāja Sandra Konstante un projekta radošā koordinatore Ieva Nīmane, ideja bija parādīt jauniešiem, kā mūzikas izglītība un muzicēšanas process var noderēt turpmāk dzīvē izvēloties pat ar mūziku nesaistītu profesiju. Pieaicinot dažādus vieslektorus, kuri ieguvuši mūzikas izglītību dažādos profesionālas izglītības posmos, jaunieši uzzināja par lektoru profesiju, to saistību ar mūziku.

Projekta nodarbību un meistarklašu vadītāju vidū bija BMMS skolas direktors, pazīstams koncertpianists, konkursu laureāts, koncertaģentūras vadītājs Arturs Cingujevs, Kristīne Ādmine-Liepa - etnomuzikoloģe, koklētāja, Latvijas Televīzijas satura ražošanas plānotāja un režisora asistente, loka šāvēja; Maija Kāle - Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā padomniece ilgtspējības un digitalizācijas jautājumos, pianiste; Aira Briede - bērnu psiholoģe, psihodrāmas un smilšu spēļu terapijas speciāliste; Pauls Jaunzems - tēlnieks un arī muzikants; Jēkabs Nīmanis – klarnetists, komponists, skaņu instalāciju autors, pedagogs, vairāku “Spēlmaņu nakts” balvu ieguvējs par darbu dažādos Latvijas teātros, Timurs Tomsons - Liepājas koncertzāles “Lielais Dzintars” valdes priekšsēdētājs, bijušais BMMS klavieru un saksofona klases audzēknis. Lai iepazītu apkāŗtni un trenētu savu spēju darboties kolektīvā, projekta dalībnieki piedalījās arī foto orientēšanās spēlē kopā ar Inesi Grandāni no biedrības “Cita Rīga".

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu