Vietējie projekti

Vietējie projekti

2022/09/30 Projekts “Vienota sabiedrība” – latviešu un mazākumtautību pārstāvju saliedētībai Bolderājā

Projekts “Vienota sabiedrība” – latviešu un mazākumtautību pārstāvju saliedētībai Bolderājā

Biedrība “Sadarbības platforma” sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu 2022. gada jūlijā uzsāka projektu “Vienota sabiedrība”, kura mērķis ir veicināt sabiedrības saliedētību, savstarpējo sadarbību, mazināt aizspriedumus pret un starp etniskajām grupām, stiprināt demokrātiskās vērtības, savstarpējo tolerance un sapratni.  Projekts noslēgsies 2023. gada 28. februārī.

 Projekta galvenā norises vieta ir viena no Rīgas apkaimēm – Bolderāja. Pasākumos iesaistīti būs latvieši un mazākumtautību pārstāvji – Bolderājas bērni, jaunieši un pieaugušie. Dalībnieki varēs piedalīties vairākās aktivitātēs – Tolerances dienā, bērnu radošajās nodarbībās, pasākumā “Es esmu Latvijā!”, Tautu kultūras pēcpusdienās, kā arī kopīgā projekta noslēguma pasākumā.

 Kopš šī gada februārī Krievija uzsāka karadarbību Ukrainā, Latvijas sabiedrībā ir vērojams satraukums par potenciāliem etniskiem konfliktiem, kas var veidoties krasu viedokļu atšķirību dēļ attiecībā pret notikumiem Ukrainā. Interneta komentāros un sociālajos tīklos pieaug agresīvas retorikas gadījumi, kas kultivē etniskus aizspriedumus un stereotipus. Bez tam ir nepieciešams palīdzēt no karadarbības zonām atbraukušajiem ukraiņiem iedzīvoties un sajusties pieņemtiem Latvijā.

 Biedrības “Sadarbības platforma” valdes priekšsēdētāja Lauma Celma stāsta: “Projektā īpašu vērību veltīsim apmācībām, mācot spēju būt tolerantiem, palīdzēt sev stresa situācijās, izprast un novērtēt naida runu un kurināšanas bīstamību. Svarīgi, ka visās aktivitātēs kopīgi darbosies latvieši un mazākumtautību dalībnieki, lielākoties bērni, savā pulkā iekļausim arī no Ukrainas ieradušos. Dalībnieki iepazīsies un paši pētīs vairāku tautu kultūru, tradīcijas, kas ļaus izzināt sabiedrības daudzveidību un mazinās negatīvos stereotipus par dažādām etniskajām grupām. Lielu uzmanību pievērsim arī piederības sajūtas Latvijai veicināšanai – veidojot kopīgu video un nodarbībās runājot par Latviju. Visās aktivitātēs vadītāji risinās sarunas ar dalībniekiem, skaidrojot sociāli jūtīgus jautājumus dažādos aspektos, kas ir īpaši aktuāli šodienas kontekstā.”

 Biedrības “Sadarbības platforma” projektu “Vienota sabiedrība” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība “ Sadarbības platforma”. 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu