Vietējie projekti

Vietējie projekti

2020/10/26 Tautu rakstu vijas

Tautu rakstu vijas

Projektā “Tautu rakstu vijas”, kas norisinājās septembrī un oktobrī bija iesaistītas 5 skolas – Bolderājas Mūzikas un mākslas skola, Rīgas Daugavgrīvas vidusskola, Rīgas Igauņu pamatskola, Vangažu vidusskola un O. Kalpaka Rīgas tautas daiļamatniecības pamatskola.

Projekta mērķis - ar inovatīviem paņēmieniem attīstīt savstarpējās sapratnes divvirzienu procesu, kurā mazākumtautību un latviešu bērniem un jauniešiem ir nodrošinātas iespējas konstruktīvi līdzdarboties, savstarpēji veicinot starpkultūru kontaktus un sekmējot vienlīdzību, kultūras mantojuma apzināšanu, piederības sajūtu Latvijai un kopīgu izpratni par kultūras un kultūrvēstures jautājumiem. 

Projekta pamatā bija pētījums “Tautu raksti dzimtās”, kurā skolēni pētīja savas dzimtas cilvēku tautības, izzinot savas etniskās saknes, līdz ar to arī gūstot izpratni par dažādām tautībām, to kultūrām, kuru iezīmes var meklēt, pētīt un atrast savas dzimtas tradīcijās. Šo iezīmju nozīmi, u.c. informāciju, kas tika apkopota pētniecības darbā, īpaši izceļot tieši nacionālo dažādību/izcelsmi izpētītajai dzimtas vēsturei. Šis pētījums parādīja katram dalībniekam to, cik daudzveidīgu nacionalitāšu cilvēki ir veidojuši viņa dzimtu, tā praktiski mazinot jebkādu konfliktu un neizpratnes iespēju starp dažādu tautību cilvēkiem. Bez tam pētījuma procesā katrs dalībnieks iesaistīja arī netiešo mērķa grupu – savas dzimtas locekļus, draugus.

Projektu organizēja Vangažu ukraiņu biedrība “Jatraņ”. Projektu finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu