Aktualitātes

Aktualitātes

2024/03/08 Latvijas kultūras pēcpusdiena

Latvijas kultūras pēcpusdiena

Projekta “Mēs dzīvojam Latvijā” ietvaros visus interesentus un īpaši - Bolderājas apkaimes iedzīvotājus - laipni  aicinām uz Latvijas kultūras pēcpusdienu, kas piektdien, 2024. gada 22. martā plkst. 18.30, norisināsies Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas Koncertzālē un Izstāžu zālē (Rīgā, Stūrmaņu ielā 31).

Latvijas kultūrizglītība ir svarīgs faktors integrācijas procesos, jo profesionālās ievirzes izglītības iestādes ik dienas veic nozīmīgu darbu ar dažādu tautību bērniem un jauniešiem, veidojot izpratni par kultūras daudzveidību, veicinot radošo domāšanu un personības daudzpusīgu attīstību. Kultūrizglītībā strādājošie skolotāji sagatavo Latvijas valstij lojālus un zinošus kultūras patērētājus nākotnei.

Latvijā 2023./2024.mācību gadā darbojas 7 valsts 137 pašvaldību un 9 juridisku personu dibinātas izglītības iestādes, kuras īsteno akreditētas profesionālās ievirzes kultūrizglītības programmas.

Bolderājas Mūzikas un mākslas skola kultūrizglītības jomā darbojas jau 35 gadus, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu kā apkaimes kultūras centrs, kas nodrošina vietējās kopienas kultūrizglītību, veicinot etnisko un sociālo integrāciju, iesaistot skolas audzēkņus apkaimes kultūrvides pilnveidošanā, kā arī sagatavojot tos tālākai profesionālai izglītībai.

Rīgā pavisam ir 9 profesionālās ievirzes mūzikas un mākslas skolas. Lielākā daļa skolās strādājošo skolotāju ir profesionāli mūziķi un mākslinieki, kas aktīvi darbojas arī radoši.

22. marta Latvijas kultūras pēcpusdiena “Saruna” pasākuma apmeklētājiem – skolas audzēkņiem un vecākiem, vietējās kopienas pārstāvjiem un visiem citiem pasākuma dalībniekiem sniegs ieskatu tieši šajā – Rīgas mūzikas un mākslas skolu skolotāju – profesionālu mākslinieku un mūziķu radošajā jomā. Saruna notiks gan klausoties mūziku, gan aplūkojot mākslas darbus, gan iesaistoties sarunās ar mūziķiem un māksliniekiem, kuri ir nozīmīgi Latvijas kultūras pārstāvji.

Latvijas kultūras pēcpusdiena tiek organizēta projektā “Mēs dzīvojam Latvijā”, ko īsteno biedrība “Sadarbības platforma” sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu.  

Biedrības “Sadarbības platforma” projektu “Mēs dzīvojam Latvijā” (Nr. 2023.LV/MTSP/01 finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība “Sadarbības platforma”.

Informējam, ka projekta pasākumu laikā tiks veikta foto un/vai video uzņemšana. Foto un video materiāli tiks izmantoti publicēšanai biedrības “Sadarbības platforma” tīmekļvietnē, sociālo mediju kontos, kā arī projekta aktivitāšu publicitātes un sabiedrības informēšanas par biedrības darbību nolūkos. Publicētie dati būs publiski pieejami, t.sk. arī no ārvalstīm.  

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu