Vietējie projekti

Vietējie projekti

2023/08/27 Projekts "Vienoti nākotnei"

Projekts "Vienoti nākotnei"

No 22. līdz 26. augustam kā viena no aktivitātēm projektā “Vienoti nākotnei” Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā notika Vasaras muzikālās tikšanās Bolderājā.

Tajās piedalījās bērni un jaunieši no dažādām apkaimes skolām, to skaitā arī tie, kuri muzicē Bolderājas MMS orķestrī un kuri šo tikšanos laikā sagatavoja jaunu koncertprogrammu.

Papildus muzicēšanai viņiem notika dažādas citas aktivitātes.

Toms Gāles sarunājās ar jauniešiem par pašdisciplīnu, mērķtiecību, cieņu, mērķu izvirzīšanu un to sasniegšanu. Nodarbības mērķis bija dot jauniešiem izpratni, ko nozīmē būt veiksmīgam, kā būtiski uzlabot savu un apkārtējo dzīves kvalitāti un samazināt jauniešu vēlmi uz atkarībām un citām destruktīvām rīcībām.

Kristīne Tjarve vadīja nodarbību par medijpratību. Tika apspriestas šādas tēmas: Kas ir medijpratība? Drošība internetā. Vai var ticēt visam, ko redzi sociālajos tīklos un medijos? Viltus ziņas. Līdzekļi, ko izmanto dezinformācijas izplatīšanai.

Gunta Kelle un Inese Šubevica vadīja nodarbību ar aktīvām metodēm/lomu spēlēm par toleranci.  Dalībniekiem tika dota iespēja saprast, kas ir tolerance un ko nozīmē būt tolerantam. Nodarbība rosināja pārdomāt, vai paši vienmēr ir iecietīgi pret citu uzskatiem.

Dalībnieki devās ekskursija uz Ķīpsalu kopā ar Inesi Grandāni no biedrības Cita Rīga. Tika iepazīta Ķīpsalas vēsturiskā koka apbūve un bija iespēja iepazīties ar RTU Arhitektūras fakultāti.

Dalībnieki, kuri nepiedalījās kopīgajā muzicēšanā, darbojās Mākslas darbnīcā, radot noslēguma pasākuma plakātu. Visiem dalībniekiem tika dota iespēja darboties grafikas darbnīcā, uzzinot, kas ir klišeja, kā to pagatavot, kāda ir klišejas specifika – spoguļattēls, iegravētās līnijas novilkumā baltas, kā strādāt ar grafikas spiedi. Nodarbību laikā tapušie darbi aplūkojami izstādē skolas 1. stāva vestibilā.

Aktivitāšu noslēgumā notika koncerts/radošā darbnīca kopā ar komponistu Platonu Buravicki, uz kuru tika aicināti ģimene, draugi un citi apkaimes interesenti. Koncerta programma atraktīvi mijās ar komponista Platona Buravicka stāstījumu par savu radošo darbību, papildinot to ar savu mūziku gan klavierēm, gan elektroniski, gan kombinējot klavierspēli ar elektronisko mūziku.

            Vasaras muzikālās tikšanās Bolderājā projekta “Vienoti nākotnei” ietvaros organizēja biedrība ‘Sadarbības platforma” sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā.

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu